4.4 FAQ

  • Zijn er normen voor gezond eten die we in ons bedrijfsrestaurant kunnen aanhouden?
    Voor het aanbod van uw bedrijfsrestaurant kunt u de algemene richtlijnen voor gezonde voeding aanhouden. Op de website van het Voedingscentrum vindt u deze richtlijnen. Samengevat houden deze in: eet gevarieerd en niet te veel, beweeg, gebruik minder verzadigd vet, eet volop groente, fruit en brood en ga veilig met voedsel om.
  • Hoe maken we overgewicht bespreekbaar in onze organisatie?
    Veel bedrijven en vakbonden hanteren de regel: ‘Alleen aanspreken op leefstijl, als het het functioneren treft’. Als het (ernstige) overgewicht van de werknemer er bijvoorbeeld voor zorgt dat het werk niet meer (veilig) uitgevoerd kan worden.
    Aan de andere kant kan aandacht voor gezondheid passen bij het beleid van de organisatie. ‘Wij willen een gezond bedrijf met gezonde medewerkers zijn’. Daarin past positieve aandacht voor alle leefstijl aspecten.
  • Staat uw vraag er niet bij?
    Staat uw vraag er niet bij? Geef deze aan ons door via info@kcsport.nl.