4.2 Tips en tools

  • Handleiding Balansdag op het werk
    Het Voedingscentrum biedt de handleiding ‘Balansdag op het werk‘ aan, met daarin onder meer voorbeeldartikelen voor het personeelsblad, een opzet van een (digitale) nieuwsbrief, een vragenlijst over gezonde voeding en voorbeelden van informatiematerialen die u kunt gebruiken.
  • Werkfruit
    Werkfruit logo Met Werkfruit bieden bedrijven en overheidsinstellingen medewerkers vers fruit en/of snackgroenten aan op de werkplek. Ze stimuleren daarmee een gezonde levensstijl en medewerkers mogen er zoveel van eten als ze willen. Wanneer een onderneming vers fruit en snackgroenten aanbiedt heeft dit een positieve invloed op de werksfeer en arbeidsproductiviteit.

Met Werkfruit bieden bedrijven en overheidsinstellingen medewerkers vers fruit en/of snackgroenten aan op de werkplek. Ze stimuleren daarmee een gezonde levensstijl en medewerkers mogen er zoveel van eten als ze willen. Wanneer een onderneming vers fruit en snackgroenten aanbiedt heeft dit een positieve invloed op de werksfeer en arbeidsproductiviteit.

Met Werkfruit komt je ook makkelijker aan je 2×2. 2×2 staat voor ‘2 ons groenten en 2 keer fruit, elke dag’. Deze hoeveelheid is minimaal nodig om fit en gezond te blijven. Groenten en fruit spelen een rol in het voorkomen van diverse welvaartziekten zoals hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker. Bovendien kunnen groenten en fruit helpen bij de preventie van overgewicht. Met Werkfruit bevorder je niet alleen je eigen gezondheid maar ook die van al je collega’s!

  • Online Eetmeter
    Het Voedingscentrum biedt de online ‘Eetmeter’. De eetmeter is een eetdagboek waarin je dagelijks invult wat je eet en drinkt. De tool laat zien of je voldoende voedingsstoffen en energie binnenkrijgt. Van de Eetmeter is ook een App beschikbaar voor Apple en android telefoons.