4.1 Stappen

1 Draagvlak

Om met gezonde voeding aan de slag te gaan binnen uw organisatie en om aandacht te krijgen voor het onderwerp kunt u de volgende vragen stellen:

  • Is er aandacht voor gezonde voeding vanuit de organisatie?
  • Is het mogelijk om gezonde, betaalbare voeding te krijgen in de bedrijfskantine?
  • Zijn mensen zich bewust van hun voedingspatroon?
  • Is bekend in welke mate overgewicht een probleem is binnen uw organisatie, ook in relatie tot verzuim?

Nodig medewerkers uit om mee te denken over gezonde voeding op het werk. Organiseer bijvoorbeeld een lunchbijeenkomst over dit thema of zet een prijsvraag uit voor goede tips. Neem suggesties serieus door ze uit te voeren, bij voorkeur samen met de bedenker van het idee.

2 Structuur

Bekijk op welke manier aandacht voor gezonde voeding past bij aanwezige structuren in het bedrijf:

  • is er overleg met de uitbater van de bedrijfskantine over het aanbod?
  • is er een PAGO of PMO voor werknemers waarbij gezond gewicht en gezond eten uitgevraagd wordt.
  • heeft een bedrijfsarts, bedrijfsfysiotherapeut of bedrijfsverpleegkundige aandacht voor (on)gezonde leefstijl van werknemers en wordt de werknemer geattendeerd op het belang van een gezond gewicht?
  • is er een HR/Arbo afdeling die gezond werken en dus gezond eten onder zijn hoede heeft?

Maak aandacht voor gezonde voeding op het werk structureel door bovengenoemde personen te betrekken bij het opzetten of inrichten van een gezonde bedrijfskantine

3 Behoefte analyse

Waar zitten medewerkers nu echt op te wachten als we het over gezonde voeding via het werk hebben? Een manier om daar achter te komen is dit aan ze te vragen. Nu zijn er weinig organisaties die alleen rondom voeding een heel onderzoek opzetten. U kunt vragen over voeding samenvoegen met bijvoorbeeld:

  • een medewerkerstevredenheidsonderzoek;
  • een peiling naar meerdere BRAVO-thema’s tegelijk, waarbij bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning meegenomen worden.

Kijk voor doen van een behoefte analyses verder bij stap 3 van het BRAVO-kompas, of verderop bij Tips en Tools.

4 Plan van aanpak

Maak een plan van aanpak om gezond eten op het werk meer aandacht te geven. Zorg voor informatie via verschillende kanalen:

  • verspreid posters, flyers en folders;
  • nodig een diëtiste uit om op locatie een spreekuur te houden waar medewerkers vrijwillig en vrijblijvend gebruik van kunnen maken;
  • door activiteiten via de bedrijfskantine aan te bieden. Denk hierbij aan workshops gezond koken of het aanbieden van gezonde recepten.

Kies ook voor het aanpassen van het aanbod:

  • vergroot het gezonde aanbod;
  • geef aan wat gezond is (bijvoorbeeld met labels of ik kies bewustlogo’s);
  • maak de gezonde keuze de meest aantrekkelijke. Dit kan door de prijzen aan te passen (gezond is goedkoper of ongezond duurder), maar ook door aantrekkelijke presentatie van gezonde producten;
  • stop ook gezonde(re) snacks in de snoepautomaten zoals ontbijtkoek of crackers;
  • introduceer werkfruit en bied groente en fruit aan op de werkplek;
  • creëer aandacht voor gezonde voeding bij andere activiteiten. Zoals gezonde borrelhapjes bij recepties, een gezonde lunch en/of diner bij vergaderingen en bedrijfsuitjes en een gezond kerstpakket.

Maak bij voorkeur een planning voor het hele jaar waarin diverse activiteiten rondom voeding een plaats krijgen en informeer medewerkers hierover.

5 Actie

Het is belangrijk de start van nieuwe acties goed zichtbaar te maken. Juist voeding leent zich daar goed voor. Plaats bijvoorbeeld een kist met appels bij de receptie. Deel gezonde recepten uit in de kantine of besteed per maand of seizoen aandacht aan bepaald gezonde voedingsmiddelen.

6 Evaluatie

Het effect van gezonde voeding op het werk is lastig te evalueren. De meeste mensen nuttigen namelijk slechts een maaltijd op het werk. Beter is het daarom te vragen naar ervaringen van medewerkers.

  • Ziet u dat mensen gebruikmaken van het gezonde aanbod? Hoe wordt hierop gereageert door mensen?
  • Verkoopt de cateraar meer gezonde(re) producten dan daarvoor?
  • Nemen de medewerkers informatie over gezond eten mee naar huis om thuis gezonder te koken?

Het Voedingscentrum heeft een handleiding gemaakt voor een Balansdag op het werk. In die handleiding is een handig evaluatieformulier opgenomen.

7 Borging

Wat u wilt bereiken is dat de aandacht voor gezonde voeding automatisch opgenomen wordt in activiteiten binnen uw organisatie. U kunt dit inbouwen door hierover afspraken te maken bij de:

  • inkoop van producten en diensten. Zoals (verlenging van) het contract met de cateraar waarbij vanuit de organisatie voorwaarden gesteld worden voor het percentage gezond aanbod en de manier waarop voedsel bereid wordt. En het contract voor het plaatsen van (fruit/groente)automaten in plaats van snoepautomaten op locatie.
    verzorging van vergaderarrangementen: standaard vers fruit, water, vruchtensappen en salades naast koekjes en koffie/thee/frisdranken/broodjes;